Miksi mua pitäis äänestää?

Keväällä 2020 lopetin vajaan parin vuoden määräaikaisen pestini kansainvälisen suomalaisessa perheomistuksessa olevan konsernin talousjohtajana. Yhtäkkiä olin tilanteessa, jossa sain pitkästä aikaa täysin vapaasti valita asuinpaikkani. Oli selvää että kuopiolainen en ole, nurmijärviseksi en halua tulla, joten oli vihdoin aika palata kotiin Tampereelle. Paluusta synnyinkaupunkiini olin unelmoinut jo yli 20 vuotta, joten kun päätös oli tehty, asiat rupesivat etenemään melko nopeasti. Muutamassa päivässä löytyi sopiva asunto ja muutkin muuttoon liittyvät asiat saatiin sovittua.

1980-luvulta lähtien Vihreä arvomaailma on tuntunut järkevältä, omalta ja oikealta. Aina silloin tällöin leikittelin ajatuksella, että lähtisin mukaan politiikkaan edistämään oikeiksi katsomiani asioita. Ongelmaksi muodostui se, että vaikka esiintyminen onkin näin ujolle ja yksityisyydestä pitävälle ihmiselle ihan hauskaa, en ole vähääkään myyntihenkinen, enkä varsinkaan ole kiinnostunut mistään poliittisesta kähminnästä tai sieluni myymisestä millekään puoluekoneistolle. Valtakunnanpolitiikka ei sekään oikein vedonnut ja vaikka olen viihtynyt erinomaisen hyvin Helsingissä, Jyväskylässä ja Kuopiossakin, ne eivät ole minun kotikaupunkejani. Ajatus asettumisesta ja elämän rakentamisesta muualle ei tuntunut houkuttelevalta. Kaipasin kotiin.

Niinpä kun paluu Tampereelle varmistui ja tieto tulevan kevään kuntavaaleista hiipi tietoisuuteen aloin hiljalleen lämmetä sille ajatukselle, että kantaisin korteni kekoon sekä paremman tulevaisuuden että konkreettisemmin tamperelaisen vihreän vaalivoiton eteen. Minulla on oma lehmä ojassa mitä suurimmassa määrin: haluan asua ja elää rakkaassa kotikaupungissani maailman parasta arkea ja juhlaa.

Minulla ei ole minkäänlaista poliittista uraa, mutta sekä oman käsitykseni että saamani palautteen mukaan minulla on ominaisuuksia, joista on hyötyä yhteisten asioiden hoitamisessa ja edistämisessä. Olen rauhallinen, looginen, diplomaattinen, ystävällinen, jämäkkä, yhteistyökykyinen, vakuuttava, pitkäpinnainen ja kielitaitoinenkin. Muutamat hieman vinksahtaneet luulevat minua huumorintajuiseksi.

Olen syntyperäinen tamperelainen, mutta valitettavasti joutunut asumaan suurimman osan elämääni muualla. Työuraa olen tehnyt taloushallinnossa ja toiminnankehittäjänä lähinnä terveydenhoitoa sivuavilla aloilla, mutta ymmärrystä löytyy myös logistiikasta ja valmistavasta teollisuudesta. Uskon että laajasta yrityselämän kokemuspiiristä löytyy myös kuntapolitiikassa tarvittavaa osaamista ja ymmärrystä muun muassa yhteistyön ja viestinnän tärkeydestä.

Tasa-arvo sen kaikissa merkityksissä on minulle ehkä kaikkein tärkein arvo. Siihen liittyvät ihmisoikeudet, sivistys- ja koulutuskysymykset, huomioivan kulttuurin edistäminen ja yhdenvertaisuus niin arjessa kuin juhlassakin. Ympäristöasioiden tärkeys on minulle itsestäänselvyys, koska meillä on vain yksi pallo ja sillä pallolla vain yksi Tampere. Valitettavasti inhimillinen näköalattomuus ja älyllinen laiskuus aiheuttavat sen, että päätöksenteossa ympäristökysymykset vieläkin usein sivuutetaan. Tähän liittyvät voimavarojen käytön optimointi ja toiminnan tehostaminen ovat myös intohimoni kohteita. Talous ja sen mekanismit ovat tärkeitä välineitä tosiasiallisen lisäarvon saavuttamiseksi ja siksi niiden ymmärtäminen on välttämätöntä kunnallisessa päätöksenteossa. Niissä osaan auttaa ja haluan edistää Tampereen ja koko seutukunnan kehitystä.

Olen aiemmin ajatellut, että minun on turha pyrkiä politiikkaan, koska ajattelen hyvin monista asioista eri tavalla kuin enemmistö, joten demokraattisessa prosessissa minun agendani ei voi saada riittävää kannatusta. Sittemmin olen ymmärtänyt, että koska minunkaan ajatukseni ja mielipiteeni eivät näy ulospäin, on mahdollista, että maailmassa onkin yllättävän paljon minun tapaani hiljaisia ihmisiä, jotka ajattelevatkin samoin ja haluaisivat, että JOKU tekee JOTAIN. Haluan nyt antaa näille ihmisille Tampereella mahdollisuuden tulla kuulluksi ja myös edistää Vihreää vaalivoittoa. Jos tulen valituksi, ryhdyn tietenkin hommiin sovitun ohjelman toteuttamiseksi sovitussa järjestyksessä.

Kiitokset, jos jaksoit lukea ajatuksiani tähän asti. Jos olet sitä mieltä, että voisin auttaa yhteisten tavoitteiden saavuttamisessa, niin ota yhteyttä. Keskustellaan mahdollisista rooleista, aikatauluista ja seuraavista askeleista sitten lisää. Tai sitten voit äänestää minua. Ihan ilman mitään velvoitteita puolin ja toisin.

Siirry sivun alkuun