Oke Rouhe

Muutin viime kesänä toisen kerran vanhaan kotikaupunkiini. Tällä kertaa kierros kesti noin 25 vuotta. Ennen tätä kierrosta opiskelin 1990-luvulla Englannissa ja Etelä-Afrikassa, ja valmistuin yhdysvaltalaisesta Andrews-yliopistosta. Opiskelujen jälkeen suoritin siviilipalveluksen Suomen elokuva-arkistossa Helsingissä ja palasin töihin Tampereelle. Työurani vei minut Tampereen jälkeen Albaniaan, sen jälkeen noin viideksitoista vuodeksi taas pääkaupunkiseudulle, sitten Jyväskylään ja Kuopioon, hetkeksi jälleen Helsinkiin, Nurmijärvelle ja Viroon. Ennen viime kesän muuttoa toinen koti oli noin kaksi ja puoli vuotta Cambridgessa, Englannissa.

Puoluepoliittinen urani on melko tuore, vaikka Vihreitä olen äänestänyt lähes jokaisessa vaalissa, jossa se on ollut mahdollista. Olin 2021 kuntavaaleissa Tampereen Vihreiden ehdokkaana ja 2022 aluevaaleissa olen Pirkanmaan Vihreiden ehdokas. Minut valittiin myös Vihreiden talous- ja elinkeinopoliittiseen työryhmään, joka aloitti toimintansa tammikuussa 2022. Olen Pirkanmaan Vihreiden hallituksen jäsen ja Tampereen Vihreiden hallituksen varajäsen.

Olen pedantti boheemi, tamperelainen kosmopoliitti, toiminnankehittäjä ja taloushumanisti. Harrastan jääkiekkoa ja karttojen ihmettelyä. Pidän veneilystä ja vesistöistä. Isovanhemmissani oli savolaista, varsinaissuomalaista, pohjalaista ja uusmaalaista verta, mutta minä olen kotoisin Nurmin kylästä Tampereen Aitolahdelta.⁣⁣⁣

Olen opiskellut kauppatieteitä ja tietojärjestelmätiedettä, mutta minulla on myös laivalevyseppä-hitsaajan koulutus. Työurani on keskittynyt taloushallintoon ja toiminnankehittämiseen lähinnä terveydenhoitoa sivuavilla aloilla. Kokemusta on myös varastohommista, hoitotyöstä vankimielisairaalassa ja kehitysvammaisten parissa sekä ATK-tukitehtävistä. Olen toiminut lisäksi erityisasiantuntijana kriisinhallintatehtävissä ulkoministeriön palveluksessa.⁣ Tällä hetkellä työskentelen Tampereen ylioppilaskunnan talouspäällikkönä.

Siirry sivun alkuun